Danslessen voor kinderen en jongeren

Dansplezier staat voorop, maar er wordt ook hard gewerkt!

Kleuterdans (4+ jr)
In deze les maak je op een speelse manier kennis met de grondbeginselen van klassieke dans en moderne dans. We werken aan houding en basispassen. Soms leer je een liedje of gaan we, aan de hand van een verhaal, vrij bewegen door de studio. Fantasie prikkelen en ontwikkelen speelt nog steeds een grote rol in deze les.Moderne dans 1 (6+ jr)

In deze les begin je met ontwikkelen van danstechniek gebaseerd op moderne dans: houding, lichaamsbewustzijn, ruimtegebruik, vloer gebruik en dynamiek. De techniek wordt verweven met het ontwikkelen van je fantasie, improvisatie en creativiteit. Muzikaliteit en dansplezier spelen een grote rol.Moderne dans 2 (8+ jr)
In deze les ga je verder met de moderne danstechniek. Je leert bijvoorbeeld op allerlei manieren springen, rollen en bewegen op de vloer en je gaat werken aan de kwaliteit van bewegingen en coördinatie. Naar elkaar kijken en samenwerken zijn belangrijke onderdelen van de les. Daarnaast maak je een begin met het zelf leren maken van een stukje dans (een choreografie).


Modern/jazz dans 3 (10+ jr) en modern/jazz 4 (12+ jr)
In deze energieke les ga je veel aan de slag met de modern/jazz danstechniek, muzikaliteit en inlevingsvermogen. Krachtige zwaai-en draaibewegingen worden afgewisseld met swing, zachte, lyrische bewegingen in een danscombinatie. Een groot stuk van de les bestaat uit het verder ontwikkelen van de creativiteit aan de hand van een opdracht. Je leert duetten dansen en je gaat regelmatig een kleine choreografie maken. Bij modern 4 ga je dieper in op de stof en worden de combinaties langer en uitdagender. Je gaat je inlevingsvermogen en gevoel steeds meer in de combinaties leggen.Modern/jazz dans 5 (14+ jr)
Het tempo van deze les ligt hoog. Na de warming up oefenen we een serie technische oefeningen. Durf te bewegen over de diagonaal en leef je uit én leef je in, in de danscombinatie. Het eigen maken van een combinatie is heel belangrijk. Daar weken we hard aan. Een deel van de les bestaat uit het verder ontwikkelen van de creativiteit aan de hand van een opdracht. Je kunt steeds beter je inlevingsvermogen en gevoel in de combinaties en choreografieën leggen. Je leert duetten dansen en je gaat ook af en toe zelf als choreograaf aan de slag.


fotografie: De Schaapjesfabriek

Klassiek ballet 1 (6+ jr)
Op een speelse manier leer je de basisbewegingen van klassiek ballet. De juiste lichaamshouding, bewustwording van details in bewegingen en dansen met de muziek samen zijn belangrijke onderdelen van de les. Je leert basispassen en armbewegingen waarmee je een kleine danscombinatie kunt maken. Er is veel aandacht voor improvisatie en fantasie.Klassiek ballet 2 (8+ jr)
In deze les ga je verder met de klassieke danstechniek. Basisoefeningen starten aan de barre en worden later ook los in het midden gedaan. Oefeningen worden steeds meer gecombineerd en je leert groot bewegen en gebruik maken van de hele ruimte. Het aanleren van de juiste houding en danspassen van klassiek ballet blijven erg van belang, maar ook hier is steeds aandacht voor de creatieve ontwikkeling van het kind.


Klassiek ballet 3 (10+ jr) en klassiek ballet 4 (12+ jr)
In deze lessen ligt nog meer nadruk op de klassieke danstechniek en muzikaliteit, maar ook op inlevingsvermogen. Je begint de les aan de barre, daarna werk je in het midden verder aan korte oefeningen en danscombinaties. Ook eigen inbreng en werken aan een eigen choreografie zijn een onderdeel van deze les.
Vanaf klassiek ballet 4 is er de mogelijkheid om op spitzen te gaan dansen. De docent bepaalt of je benen en voeten daar sterk genoeg voor zijn. Over de aanschaf van spitzen wordt je persoonlijk geïnformeerd.Klassiek ballet 5 (15+ jr)
Veel danstechniek en nóg meer dansen. Je begint de les aan de barre, daarna ga je in het midden verder met korte oefeningen en danscombinaties. Grote sprongen en korte choreografieën.
Na deze les wordt er spitzen les gegeven. De docent vertelt je of je hier fysiek en danstechnisch aan toe bent. Over de aanschaf van spitzen wordt je persoonlijk geïnformeerd.


Klik op de onderstaande links voor meer informatie.

Rooster voor dagen en tijden van de lessen.
Informatie voor o.a. tarieven, voorwaarden en inschrijfformulier.
Agenda voor vakanties en andere activiteiten.

 

Klik op de onderstaande link om je in te schrijven.
Klik hier voor opgeven voor een proefles.
Klik hier om je in te schrijven.